ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

New York: Förväntningarna höjs av ECB-besked

Europeiska Centralbankens, ECB, besked om sänkt styrränta och utökade tillgångsköp fick Europabörserna att stiga, euron att försvagas och USA-terminerna att lyfta på torsdagseftermiddagen.

"Mer stimulanser ökar likviditeten i systemet och när det händer måste den likviditeten ta vägen någonstans. När räntorna är så låga investerar man snarare i tillgångar som aktier än i obligationer", sade Matt Maley, aktiestrateg på Miller Tabac & Co i New York, till Bloomberg News på torsdagseftermiddagen.

ECB-chefen Mario Draghi sade vid eftermiddagens efterföljande presskonferens att han inte förväntar sig fler räntesänkningar, men att fakta kan ändras. Det dämpade glädjen något på finansmarknaderna.

När en knapp halvtimme återstod till börsöppning i USA var terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 upp runt 0,6 procent och Nasdaq 100 med 0,8 procent.

På råvarumarknaden har det varit viss rekyl nedåt i oljepriserna, efter kraftiga uppgångar under onsdagen. På torsdagseftermiddagen var Brent-oljan runt 1 procent ned, jämfört med nivån vid USA-stängning, till 40:60 dollar fatet.

Statistik en timme före USA-öppning visade att nyanmälda arbetslösa i USA minskade mer än väntat förra veckan.

Bankaktier på Europabörserna tog fart uppåt efter ECB:s stimulansbesked och även amerikanska sektorkollegor noterades upp i förhandeln. Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley och Wells Fargo ökade alla runt 1 procent upp i förhandeln.

Twitter öppnar plånboken för att behålla sina anställda, efter att bolagets aktie förlorat så mycket av sitt värde, skriver Wall Street Journal. Senaste månaden har Twitter erbjudit ytterligare aktier till personalen, för att kompensera för det värde som gått förlorat sedan den anställde började arbeta i bolaget och även delat ut kontanta bonusar till vissa anställda. Aktien har tappat över 60 procent på ett år. I torsdagens förhandel var aktien i stort sett oförändrad.

Tyck till