ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Moodys drar sig ur Ryssland

Moodys drar sig ur Ryssland där man har ett joint venture kallat Moodys Interfax Rating Agency. Beslutet har tagits på grund av nya lagar i Ryssland och andra potentiella restriktioner som berör verksamheten, skriver Moodys i ett pressmeddelande.

Förändringarna i Ryssland innebär att företag enbart kan ge ut kreditbetyg via lokala enheter som dessutom går med på vissa villkor. Det inkluderar bland annat en garanti för att betyget inte dras tillbaka även om en utländsk regering skulle begära det.

Moodys och Interfax har haft ett samarbete under 12 år genom ett joint venture. Man kommer nu se över möjligheterna att fortsätta att arbeta tillsammans i framtiden.

Tyck till