ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Konsumentpriserna i Kina stiger mer än väntat

Konsumentpriserna i Kina var i februari 2,3 procent högre än under motsvarande månad i fjol, vilket är den högsta inflationstakten på nästan två år. Det visar officiell statistik som kan ses som ett tecken på förbättrad efterfrågan i världens näst största ekonomi.

Särskilt matpriserna ökade i samband med det kinesiska nyårsfirandet: Priset på fläsk ökade med 25,4 procent och grönsaker var 30,6 procent dyrare än ett år tidigare.

Ekonomer hade i genomsnitt räknat med en betydligt lägre inflationstakt, 1,8 procent, i februari, enligt en enkät gjord av Bloomberg News.

Producentpriserna i Kina fortsätter dock att minska kraftigt, till följd av inbromsningen för landets industri. I februari var nedgången 4,9 procent i årstakt, i linje med förväntningarna. Månaden före minskade producentpriserna med 5,3 procent.

Tyck till