ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 25 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Humana bekräftar börsnotering

Riskkapitalägda välfärdsföretaget Humana ska börsnoteras, rapporterar dn.se.

Di har tidigare skrivit om Humanas börsplaner. I ett pressmeddelande skriver bolaget nu att aktierna ska noteras på Stockholmsbörsen 22 mars. De nuvarande huvudägarna, Argan Capital, har gjort upp med ägare till 50 procent av börserbjudandet, bland andra Swedbank Robur och Handelsbanken fonder.

Humana är bara en i raden av flera välfärdsjättar, kontrollerade av riskkapitalister, som det senaste året bestämt sig för att sätta aktierna på börsen.

Prisintervallet på aktierna, 54 - 62 kronor, värderar hela bolaget till mellan 2,9 och 3,3 miljarder kronor. Pengarna från försäljningen av de nyemitterade aktierna ska användas till att betala av den höga skulden.

Humana är verksamt inom bland annat familjeomsorg, personlig assistans och äldreomsorg och har 14 000 anställda.