ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Följ Di:s nya börs-tv

  • Från vänster: Johanna Jeansson, makroexpert Viktor Munkhammar, makroexpert Jan Glevén, börsexpert Hanna Malmodin, programledare Oscar Julander, programledare Martin Blomgren, börsexpert Cecilia Schramm, analyschef Ulf Petersson, börsexpert. Foto: Evelina Carborn

Bättre, snabbare och ännu mer initierad börsbevakning i live-tv och text från Sveriges största ekonomiredaktion.

På måndag har Di:s dagliga direktsända nyhetsprogram ”Börsmorgon” premiär.

Bakgrunden till Di:s satsning är ett ökat intresse för nyheter i tv-format. Ett ökat tv-tittande i mobiler och surfplattor bidrar till utvecklingen.

”Det är ett självklart mål för oss att ha Sveriges bästa börsbevakning i alla kanaler”, säger Lotta Edling, chefredaktör för Di.

”Börs och finans är och har alltid varit Di:s innersta kärna. Hur marknaderna rör sig och varför är beslutsunderlag för många av våra läsare och det är naturligt för oss att ständigt utvecklas och bli ett ännu bättre arbetsverktyg”, fortsätter hon.

Varförsatsar Di på tv?

”Vi har de senaste månaderna testat både ”Börsen på 3 minuter” i formatet Periscope, kört fler livesändningar och ökat antalet inslag med våra experter kring börsläget eller nyhetshändelser. Vi ser ett tydligt ökat intresse för rörlig bild på sajten och tar nu steget mot en mer börsfokuserad tv-satsning med premiumkänsla, bättre grafik och tydlig igenkänning från Di:s eget anslag och analysmaterial”, säger Lotta Edling.

Tv och rörlig bild är enligt Di:s chefredaktör en viktig komponent i användarupplevelsen på Di.se. Börsmorgon startar 08.50 och sändningen varar i 20 minuter, men vid stora nyhetshändelser förlängs sändningen.

Programmet produceras i tidningshuset i Marieberg i Stockholm där Di:s och Expressens redaktioner finns. Förutom från studion görs livesändningar från Di:s redaktion, från nyhetshändelser utanför redaktionen eller från experter runt om i finansbranschen.

”Den här satsningen handlar snarare om höjd kvalitet än ökad kvantitet av det vi gör rörligt. Det är otroligt viktigt med premiumkänsla i allt vi gör”, säger hon.

Parallellt kommer börsbevakningen på sajten att stärkas i övrigt.

”I och med lanseringen av Börsmorgon växlar vi upp vår digitala börsbevakning över hela linjen. Våra reportrar finns på plats vid börsskärmarna hela dagen och rapporterar live på Di.se”, säger Staffan Fredén, chef för Di:s digitala kanaler.

”Vi ska också i ännu högre grad använda våra egna experter för att förklara och förstå börsrörelserna. Di ska självklart vara den bästa – och enda – nyhetskälla du behöver för börsrelaterade nyheter”, säger han.

Di har valt Expressen TV som produktionsbolag för tv-satsningen. Börsmorgon ska även sändas på Expressen.se.

”Expressen gör det vi ser som framtidens nyhets-tv, både vad gäller snabbhet, flexibilitet, teknik och spännande samarbeten”, säger Lotta Edling.

För att säkerställa modern teknik samarbetar Expressen TV med aktörer som CNN, Buzzfeed och C More.

”Det är väldigt roligt att få göra tv åt branschledaren inom ekonomijournalistik, Dagens industri. Det finns stora möjligheter att utveckla ekonomiämnet i tv med mer modernt innehåll, uttryck och tilltal”, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.

”Expressen och Di har många likheter, framför allt i att vi hela tiden vill ta fram nya produkter och möta våra läsare på alla, nya relevanta plattformar. Det ska bli väldigt spännande att utveckla tv för digitala kanaler tillsammans med Di”, fortsätter hon.

I programmet medverkar framför allt Di:s egna analytiker och reportrar, välkända för läsare och besökare på Di.se. Det är namn som makroexperterna Johanna Jeansson, Viktor Munkhammar, Di:s analyschef Cecilia Schramm samt aktieexperterna Jan Glevén, Martin Blomgren och Ulf Petersson.

Programledare är Hanna Malmodin, känd från Di:s lunch-tv, samt Oscar Julander.

Senare i vår blir det premiär för en uppdaterad version av Di:s populära aktiemagasin Börsrådet som kommer att sändas från Marieberg. Programledare är som tidigare Anna Ekelund och Henrik Mitelman.

Tyck till