ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

EU väntar med omröstning om att införa limousineservice

  • Foto: TT
Efter intern kritik skjuter EU-parlamentet upp omröstningen om den kontroversiella limousinplanen. Förslaget kommer från parlamentets generalsekreterare Klaus Welle som vill anställa chaufförer och köpa limousiner för mer än 30 miljoner kronor för parlamentarikernas räkning, skriver Politico.

EU-parlamentet skjuter upp omröstningen om limousineplanen som skulle ha hållits på onsdagen. "Uppfräschningen" av institutionens transportservice skulle öka EU-parlamentets årliga transportkostnad från 65 miljoner kronor till över 90 miljoner kronor. Enbart prislappen för chaufförernas uniformer beräknas till över en miljon kronor per år, enligt Politico.

Förslaget har lagts av Europaparlamentets generalsekreterare Klaus Welle, som menar att bilarna på flera sätt skulle förbättra EU-parlamentarikernas säkerhet. Två av argumenten är att chaufförerna enkelt kan kollas upp och att bilarna kan utrustas med överfallslarm.

Planen kritiseras dock av en stor grupp EU-parlamentariker.

"Enligt mig skulle en officiell chaufförtjänst göra oss till mer synliga måltavlor. När vi åker taxi eller bil vet inte chaufförerna om att vi är EU-parlamentariker, däremot är det tydligt att vi är det om vi har en egen chaufförtjänst. Inte bara för chauffören, utan för vem som helst som har grundläggande kunskap om hur chaufförtjänsten fungerar", skriver den liberala EU-parlamentarikern Kaja Kallas i ett blogginlägg, enligt Politico.

Mot bakgrund av den starka kritiken vill Europaparlamentet få mer information om kostnaderna och möjliga alternativ innan omröstningen genomförs, skriver Politico.

Tyck till