ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Återhämtning på amerikanska börser efter tung torsdag

New York-börsen hämtade sig efter en dag med förvirring kring Europeiska centralbanken och fortsatt tryck nedåt på oljepriser. Dow Jones stängde strax under nollan.

New York-börsens tunga index började handelsdagen med försiktiga nedgångar men sjönk i takt med de europeiska börserna under eftermiddagen efter att Europeiska centralbanken misslyckats med att övertyga trots att de stimulanser som meddelades på torsdagen var över förväntan.

Senare under kvällen började de amerikanska aktierna återhämta sig men inte snabbt nog för att sluta dagen på plus. Bara S&P 500 klarade sig precis över nollan med en uppgång på 0,02 procent. Dow Jones stängde strax under nollan och Nasdaq Composite slutade på minus 0,26 procent.

”Jag tror att marknaden är väldigt förvirrad för närvarande. Nu är vi i slutet av ett månadslångt aktierally. Om investerare börjar känna sig förvirrade kanske de börjar plocka tillbaka vinster från bordet”, säger marknadsstrategen John Caruso vid RJO Futures till den amerikanska tv-kanalen CNBC.

Dollarns försvagning mot euron gav ett visst stöd åt gruvaktier. Dow Jones delindex för basmaterial lyckades hålla sig på plus under slutet av dagen och stannade 0,6 procent. Sektorn är därmed den som gått starkast under dagen.

Guldbolaget Newmont Mining Corporation steg närmare 4 procent, metallbolaget Freeport-Mcmoran var upp 4,8 procent och stål- och järnbolaget Nucor Corporation slutade dagen med en uppgång på 3 procent.

Motsvarande delindex för industri- och teknikbolag sjönk mest, ner drygt 0,2 procent vardera. Bankerna tog också stryk. Bjässarna JP Morgan Chase och Wells Fargo sjönk 1 repsektive 0,5 procent medan konkurenterna Citigroup och Bank of America istället klättrade över nollan till 0,3 respektive 1,1 procent under kvällen.

Oljepriserna var fortsatt låga under kvällen och vid New York-börsens stängning handlades ett fat Nordsjöolja för strax över 40 dollar fatet medan amerikanska WTI hade sjunkit till 37,9 dollar per fat.

Tyck till