ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Tobaksutredare vill ha exponeringsförbud

E-cigaretter ska inte få användas i rökfria miljöer och inga tobaksvaror ska få exponeras i butiken. I alla fall om det blir som utredaren Göran Lundahl vill.

Utredningens slutbetänkande "En översyn av tobakslagen — nya steg mot ett minskat tobaksbruk" lämnades i dag till regeringen. I den framkommer att snus inte längre ska jämställas med livsmedel i livsmedelslagstiftningen. Dessutom anser Lundahl att det finns skäl att införa krav på neutrala tobaksförpackningar i Sverige, men att ett sådant krav förutsätter en grundlagsändring.

En ny tobakslag föreslås träda i kraft den 1 januari 2018.

Utredaren har även lämnat en promemoria där förslag till en reglering av e-cigaretter redovisas eftersom försäljningen dessa är oreglerad sedan Högsta förvaltningsdomstolen fastslog att e-cigaretter inte ska klassas som läkemedel.

Tyck till