ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Stockholmsbörsen: Handelsbanken faller tungt

Stockholmsbörsen inleder tisdagshandeln med röda siffror och backar med 0,8 procent i den inledande handeln. I täten för nedgången gick Handelsbanken som backar med 4,7 procent.

Det blev en sur start på tisdagens handel. Det breda OMXSPI-indexet backar med 0,8 procent i den inledande handeln medan storbolagsindexet OMXS30 sjönk med 1 procent.

I täten bland storbolagen fick Handelsbanken som backar med omkring 4,7 procent i den inledande handeln.Finansinspektionen meddelade på tisdagsmorgonen att de skärper regleringen för banker under 2016. Detta innebär bland annat högre kapitalkrav på företagsexponering för banker som använder intermetoden.

Enligt Nyhetsbyrån Direkt är Handelsbanken den bank som har de lägsta riskvikterna på företagslån och aktien sjunker även mest av de fyra storbankernas.

Även läkemedelsbolaget Meda fick en tung start och aktien backade med 3,5 procent.

Värmepumpstillverkaren Nibe meddelade på tisdagsmorgonen att de köper den amerikanska specialelementtillverkaren Heatron. Heatron har 240 anställda och en omsättning på 30 miljoner dollar, motsvarande 257 miljoner kronor. Marknaden reagerade med muntra miner och Nibe-aktien stiger med 1,5 procent.

Den tyska e-handelsbjässen Zalando, där Kinnevik äger 32 procent av aktierna, levererade en bokslutskommuniké som var i linje med de preliminära siffrorna. Bolaget levererade även en intäktsprognos för 2016 där ökning spås landa i den övre delen av spannet 20-25 procent. Kinnevik-aktien hade efter sju minuters handel backat med 0,8 procent.  

På råvarumarknaden fortsatte oljepriset uppåt på tisdagsmorgonen. Spotpriset på Brentolja steg med 0,8 procent och stod i 36,9 dollar per fat medan WTI-oljan steg med 0,9 procent och gick för 34,2 dollar per fat.

Tyck till