ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Många länder redo att frysa oljan

Rysslands energiminister Alexander Novak uppger på tisdagen att Ryssland fortsätter att arbeta med att försöka stabilisera oljemarknaden.

Fler än 15 länder uppges nu vara redo att frysa sin oljeproduktion, uppger han efter att ha haft ett möte med Vladimir Putin och flera toppchefer inom oljeindustrin i Ryssland. Det rapporterar ryska Interfax, enligt Dow Jones Newswires.

Även om inte Iran ansluter sig till ett avtal avseende produktionsfrysning finns det numera tillräckligt många producenter som har kommit överens, enligt energiministern som poängterar att det inte handlar om förslag till produktionsneddragningar.

Novak uppger vidare att frågan gällande övervakning av produktionsfrysningsavtalet återstår.

Tyck till