ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Jätterekord för Lego

  • Foto: TT

Danska Lego fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Bokslutet för 2015 visar att bolaget för tionde året i rad ökar omsättning och vinst, skriver Berlingske Business.

Omsättningen förra året ökade med drygt 25 procent till 35 miljarder danska kronor. Det innebär att intäkterna femfaldigats de senaste tio åren. Samtidigt blev vinsten 9,1 miljarder danska kronor, en ökning med mer än 2 miljarder från året före.

Försäljningen ökade på alla Legos marknader med tvåsiffriga procenttal. Marknaden för övriga leksaker ökade under perioden med 5 procent i de flesta geografiska områden.

Enligt Legos vd Jørgen Vig Knudstorp lekte över 100 miljoner barn med Lego under 2015. Vid bokslutspresentationen förra året fick Vig Knudstorp rubriker i tidningarna för att han utbröt i en spontan dans - detta blev det dock ingen repris på i år.

"Om jag kunde sjunga och dansa, skulle jag sjunga och dansa", sade Jørgen Vig Knudstorp vid presskonferensen.

Lego, som är privatägt och har sitt huvudkontor i danska Billund, grundades 1949. Under 2015 års första hälft blev Lego världens största leksaksföretag räknat i försäljning. I februari 2015 passerade bolaget också Ferrari som världens mäktigaste varumärke, enligt konsultföretaget Brand Finance.

Tyck till