ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ikea öppnar showroom

  • Foto: Anders Wiklund/ TT

Ikea lanserar ett nytt format för handel i Sverige. Konceptet, som öppnar i sommar, blir ett showroom och ett utlämningsställe för Ikeas e-handel, med möjlighet att hämta paket dygnet runt.

Ikea kallar konceptet för Ikea Service och pick up och det första i sitt slag öppnar vid Enebyängens handelsplats i Danderyd norr om Stockholm.

"Vi vill komma närmare Stockholmskunderna och det här är ett bra komplement till både vårt varuhus i Barkaby och till vår e-handel", säger Håkan Svedman, landschef för Ikea Sverige.

Service och pick up blir betydligt mindre än ett traditionellt Ikeavaruhus. På 1.500 kvadratmeter ska man kunna planera kök och badrum, prova möbler men framför allt hämta ut produkter som beställts på nätet. Utlämningen för mindre paket har öppet dygnet runt.

"Jag är övertygad om att en ökad tillgänglighet också ger en ökad försäljning", säger Håkan Svedman.

Möbeljätten har gjort liknande försök i bland annat Spanien och Finland.

"Koncepten skiljer sig åt lite, men vi vill prova det i Sverige också för att göra det lättare att handla."

Ikea Service och pick up ska även ha ett begränsat antal produkter till försäljning.

"Det handlar om en begränsad yta, mindre än en tjugondel av ett traditionellt varuhus, men vi hoppas kunna få in ett hundratal produkter, förhoppningsvis kan vi ha ett säsongsanpassat sortiment."

Håkan Svedman säger att kommunikationerna var avgörande när Ikea valde att lägga sitt första Service och pickup vid Enebyängens handelsplats.

"Det ligger nära Roslagsbanan och ligger bra till för både bilburna och cyklister. Kopplingen till varuhuset i Barkaby är så klart också viktig."

När kommer konceptet till fler orter i Sverige?
"Det återstår att se. Först vill vi se hur kunderna tar emot det, men vi tror på konceptet och har en förhoppning om att kunna öppna på fler platser", säger Håkan Svedman.

Tyck till