ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Gräsklippargetter får sparken

  • Foto: Colourbox

Det lät så bra och billigt i teorin. En skock getter hyrdes in för att stoppa snabbväxande växter. Men efter att ha ätit fel mat får nu husdjuren sparken, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Man ska inte alltid följa Googles exempel. En uppsättning getter hyrdes in för att se till att vissa växter och ogräs inte skulle växa alltför snabbt i den amerikanska delstaten Oregons huvudstad Salem. Myndigheterna gjorde då precis som sökjätten hade gjort vid huvudkontoret i kaliforniska Mountain View.

Tanken var att 75 getter skulle äta björnbär, engelsk murgröna och andra växter som kvävde den ursprungliga vegetationen i den populära parken Minto-Brown Island Park.

Men efter bara sex veckor är det slut på pilotprojektet och getterna har nu fått sparken. Skälet är att de inte gick att styra till att äta rätt växtlighet utan åt helt urskillningslöst.

I slutändan kostade getterna närmare 180.000 kronor, nästan fem gånger som kostnaderna för det vanliga parkunderhållet. Dessutom klagade invånarna på lukten. Det visar en rapport till stadens kommunfullmäktige kring det misslyckade projektet

På plussidan var dock parkbesökarnas syn på getterna, som var i princip enhälligt hyllande. Dock klagade invånarna på lukten som djuren förde med sig.

Tyck till