ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fortsatt fall för Volkswagen i USA

  • Foto: Boris Roessler / TT

Volkswagens försäljning i USA i februari föll med 13,8 procent, vilket står i bjärt kontrast till flera av de andra stora biltillverkarna som noterade tvåsiffriga uppgångar samma månad.

Det är den fjärde månaden i rad som den tyska biltillverkaren noterar försäljningsminskning i USA, där utsläppsskandalen briserade i september.

Fords försäljning steg 20 procent och Fiat Chryslers steg 12 procent i februari. Här var +13 respektive +9 procent väntat. Toyotas försäljning steg 5,2 procent, mot väntat 4,9 procent.

Även Nissan och Honda rapporterade väsentliga uppgångar i februari, +11 procent respektive +13 procent. Audis försäljning ökade med drygt 2 procent.

General Motors noterade däremot en nedgång, med 1,5 procent, vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar om en uppgång på 5 procent. Enligt GM berodde det på att bolaget har dragit ned på försäljning av lågprisbilar till hyrbilsfirmor med 39 procent.

Om GM hade haft samma försäljning till hyrbilsföretag i februari i år jämfört med februari i fjol, hade GM:s totala försäljning stigit 7 procent, sa GM:s chef för USA-försäljning, Kurt McNeill.

"Vi har fortfarande starkt förtroende för marknaden. Jobbstatistiken är stark, bensinpriserna är på historiskt låga nivåer och räntorna är låga. Vi tror att detta har potential att bli ett rekordår", sa han.

Tyck till