ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Europabörser: BMW fick fart

Centralbanksoptimism och uppgång i bilaktier fick fart på Europabörserna som stängde tisdagshandeln på plus.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50 1,7 procent högre. CAC 40 ökade 1,2 procent medan DAX steg 2,3 procent.

Inköpschefindex för industrin för både Kina och Europa sjönk i februari vilket gav förhoppningar om nya stimulanser. Kinas sänkning av bankernas reservkrav på måndagen bidrog också till börsoptimismen.

"Kina och kommande centralbanksmöten är i fokus och investerare tror att det kommer åtgärder", sa Christoph Riniker, chef för strategianalys vid Julius Bear, till Bloomberg News.

Den svaga statistiken fällde euron vilket gav lyft till exportkänsliga bilaktier, som fick ytterligare bränsle av starka försäljningssiffror. BMW ökade 3,7 procent efter att vd:n förutspått ytterligare ett rekordår avseende försäljning.

Avslutningsvis rusade LSE 7 procent sedan Intercontinental Exchange, som äger New York Stock Exchange överväger ett motbud på börsoperatören. Planen är att grusa sammanslagningen mellan Deutsche Börse och LSE som skulle skapa en dominant europeisk börsoperatör.

Tyck till