ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Börsen: Relativt små rörelser väntas vid öppningen

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen på relativt oförändrad nivå, möjligtvis med en lätt dragning åt minus.

Handeln i Asien visar visserligen så här långt stigande index i så gott som hela regionen, men en klart negativ sluthandel i New York på måndagen väntas väga tyngre i vågskålen. Oljepriset noteras högre, basmetallhandeln är mer oregelbunden och valutarörelserna relativt små.

Omkring klockan 8.40 var terminerna för tyska DAX och brittiska FTSE100 nära oförändrade. Franska CAC40-terminen noterades 0,4 procent ned. Förhandeln hos IG indikerade en öppning på minus 0,3 procent för OMXS30.

Måndagens amerikanska börsindex orkade inte försvara de initiala uppgångarna utan stängde på negativ mark, vilket gav ett totalt facit för februari på ungefär plus minus noll. Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq var till slut alla ned kring 0,7 procent.

Som en indikation på det kärva ekonomiska läge som den kinesiska ekonomin står inför kom kinesiska inköpschefsindex in svagt på tisdagen. Markits inofficiella industriindex sjönk till 48,0 i februari. Det officiella industriindexet sjönk till 49,0, den sjunde raka månaden under kritiska 50-strecket och den lägsta nivån sedan november 2011. Dessutom sjönk officiellt tjänste-PMI till 52,7 i februari.

Tyck till