ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

Asienbörserna: Bred uppgång i Asien

De asiatiska börserna har överlag stigit under tisdagens handelssession. Att den kinesiska centralbanken, PBOC, efter måndagens asiatiska stängning annonserade en sänkning av reservkraven för banker har stött.

"De kan förmodligen göra mer för att skydda ekonomin mot nedåtrisker, med tanke på det tillstånd som den kinesiska ekonomin befinner sig i. De måste göra mer", sade Wilfred Sit på Baring Asset Management i Hongkong till Bloomberg News.

Vid 7.30-tiden var det regionala asiatiska börsindexet MSCI Asia Apex 50 upp 0,9 procent. I Fastlandskina steg börserna i Shanghai och Shenzhen 1,8 respektive 2,5 procent.

Att den kinesiska centralbanken på måndagen beslutade att från och med tisdagen sänka bankernas reservkrav med 50 punkter stödde riskaptiten.

Som en indikation på det kärva ekonomiska läge som den kinesiska ekonomin står inför kom kinesiska inköpschefsindex in svagt på tisdagen. Markits inofficiella industriindex sjönk till 48,0 i februari. Det officiella industriindexet sjönk till 49,0, den sjunde raka månaden under kritiska 50-strecket och den lägsta nivån sedan november 2011. Dessutom sjönk officiellt tjänste-PMI till 52,7 i februari.

De japanska börserna noterades strax över nollstrecket. I Sydkorea höll börsen stängt på tisdagen.

Tyck till