ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Wolfs avsked gav eko i världen

  • Foto: TT
Nyheten att Michael Wolf tvingas bort från Swedbank fick stor spridning i internationella medier. Financial Times betecknar åtgärden som oväntad och som en följd av skandalen kring toppchefernas fastighetsaffärer.

Aktiespararnas vd Carl Rosén säger i FT att ordförande Anders Sundströms position ifrågasätts.

Han använder Michael Wolf som en syndbock säger Carl Rosén, men påpekar också att det finns flera affärer runt banken. En är de lyxjakter som liknar de som SCA och Industrivärden har anordnat.

"Det här är inte slutet på historien, det är snarare det första steget av flera", säger han, rapporterar FT.

Även Wall Street Journal rapporterar om nyheten och skriver att Michael Wolf inte har hanterat intressekonflikterna kring de två toppchefernas fastighetsaffärer på ett bra sätt.

I tidningen säger Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på storägaren Folksam, att förändringen var oväntad.

"Vi hade inte informerats om det här i förväg", säger hon. 

Till nyhetsbyrån Bloomberg säger flera förvaltare att de är besvikna över att Michael Wolf har tvingats bort. Det är "dåliga nyheter för banken" anser Karl Morris, analytiker på Keefe, Bruyette & Woods i London.

Michael Wolf hade ett gott anseende och marknaden kommer inte att tycka om det här, konstaterar han.

Analytikerna på J Safra Sarasin sänker rekommendationen för banken till neutral, från köp. Michael Wolf har varit väldigt framgångsrik som vd och företagets finansiella utveckling har varit stark och det har avspeglat sig i aktiekursen, konstaterar analytikerna.

Tyck till