ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sundström: Troligtvis ingen ny vd före stämma

Att hitta en ny vd kommer att ta tid och det kommer troligen inte att bli klart före stämman i april. Det sade Swedbanks styrelseordförande Anders Sundström under tisdagseftermiddagens analytikerkonferens.

Det fanns heller absolut inte någon press från Finansinspektionen för att låta Michael Wolf gå, var hans besked under frågestunden.

Finanschefen Göran Bronner sade att det kändes lite konstigt att Michael Wolf, som tog honom till banken, slutar. Men att han är lika engagerad i att arbeta med Birgitte Bonnesen och kommer att arbeta så hårt som han kan.

"En dag slutar du och du gör det av någon anledning. Men i dag är inte det fallet", sade finanschefen.

Kring granskningen som fortgår inom Finansinspektionen sade den tillförordnade vd:n Birgitte Bonnesen att den – ur bötesperspektiv – kan tänkas bli icke-signifikant.

Birgitte Bonnesen sade att man inte heller ska vänta sig några ytterligare förändringar inom ledningen framöver.

Kring kundnöjdhet, som tillsammans med medarbetares nöjdhet pekats ut som de två mål som Michael Wolf inte levererat på, sade styrelseordförande Anders Sundström att Swedbanks mål är vara i linje med de bästa bland de fyra storbankerna inom tre till fyra år.

Trots målet om att öka kundnöjdheten underströks det att kostnadsmålet om 16 miljarder kronor står fast. Swedbank ska nå förbättringarna utan att rucka på kostnadsfokuseringen, var budskapet.

Göran Bronner sade vidare på kostnadstemat att en bank långsiktigt behöver arbeta med en K/I-relation på omkring 40 för att nå en avkastning på eget kapital om 15 procent.

Tyck till