ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Sol och bad ökar mest på årets sportlov

  • Foto: TT

Efter en ovanligt kylig sommar suktar sportlovsfirarna efter resor till värmen. Allra flest styr kosan mot klassikern Gran Canaria.

Utlansdsresandet under sportloven har ökat med 15 procent jämfört med samma period i fjol, enligt statistik från resebyrån Ticket.

Allra helst vill svenskarna bryta av det nordiska klimatet med en semester på sydligare breddgrader. Resor till sol och bad har ökat med hela 23 procent.

Spanien toppar fortfarande listan över mest välbesökta länder men Thailand knappar in. Försäljningen av thailandsresor har ökat med 30 procent jämfört med förra årets lov.

Bland topp fyra på listan de resmål som lockar allra flest återfinns två på Kanarieöarna (Gran Canaria och Teneriffa) och två i Thailand (Bangkok och Phuket).

Svenskarna visar också ett allt större intresse för karibiska Kuba, Jamaica och Dominikanska republiken. Hit ökar resandet med sammanlagt 35 procent.

Även skidsemestrar står högt i kurs. En uppgående trend är att resenärerna väljer bort de bekväma paketresorna till förmån för att kunna bestämma så mycket som möjligt över sina vistelser själva.

”Allt fler väljer att plocka ihop egna paket med flyg, hotell och transfer till skidorter i Alperna, vilket under högsäsong kan ge lägre priser och mer flexibilitet”, säger Karin Starkman Ahlstedt kommunikationsansvarig på Ticket resor.

Vår längtan efter renodlad storstadssemester ökar däremot inte, intresset är kvar på samma nivå som i fjol.

Än är det ingen europeisk stad som slår den fleråriga storfavoriten London även om det dyra pundet gör att suget minskat något. Nykomlingar på svenskarnas storstadslista är spanska Malaga och tyska München.

Spara? Jämför vilken bank som ger bäst sparränta här! (extern tjänst)

Tyck till