ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Så mycket får Wolf när han går

  • Michael Wolf. Foto: Oskar Omne

Swedbanks vd Michael Wolf får sparken, meddelar banken på tisdagens morgon. Hans fallskärm uppgår till 19,5 miljoner kronor.

Michael Wolf får enligt avtal en fallskärm på motsvarande 19,5 miljoner kronor, enligt Di:s beräkningar.

Fallskärmen består av ett års uppsägningslön och därefter ett års avgångsvederlag på respektive 75 procent av grundlönen som uppgår till 13 Mkr.

Trycket har under hösten ökat på Michael Wolf efter Dagens industrins avslöjanden om att två av hans toppchefer, Göran Bronner och Magnus Gagner-Geeber, vid sidan av byggt upp en privat fastighetsverksamhet.

Efter att först ha försvarat chefernas affärer backade Swedbank i november. I mitten av december lämnade Magnus Gagner-Geeber Swedbank och posten som chef för affärsområdet Stora Företag.

"Att Magnus Gagner-Geeber slutar har ingenting att göra med att medierna spekulerat i eventuella intressekonflikter i samband med hans fastighetsaffärer. Jag har hela tiden varit tydlig med och vill alltjämt understryka att alla intressekonflikter är identifierade och hanterade när det gäller dessa investeringar", kommenterade Michael Wolf Gagner-Geebers avgång i december.

Tyck till