ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

New York-börser: Räddade av spurten

Wall Street stängde tisdagshandeln kring nollan efter en hyfsad avslutning. Defensiva sektorer som hälsovård gick framåt medan oljan pressade energirelaterat.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 0,1 procent lägre vid 16.014. S&P 500 tappade 0,1 procent till nivån 1.852 efter att ha bottnat vid minus 1 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk samtidigt 0,3 procent till 4.268.

Omkring 1.150 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 2.400 miljoner aktier omsatts.

"Det är en kamp mellan tjurar och björnar. Vissa tror att nedgången är tillfällig eftersom ingenting egentligen har hänt med ekonomin. Andra menar att marknaden kommer fortsätta ned i flera månader framöver", sade John Carey, fondförvaltare vid Pioneer Investment i Boston, till Bloomberg News.

På aktiefronten var energisektorn sämst presterande efter att WTI-oljan backat drygt 4 procent på en baissig oljerapport. Tungviktarna Exxon och Chevron backade dryga procenten respektive 3 procent.

Bättre gick det för mer defensiva sektorer som hälsovård, Gilead och Celgene ökade runt 2 procent vardera. Vidare återhämtade sig bankaktier något på mediauppgifter om att Deutsche Bank ska köpa tillbaka obligationer. Deutsche Banks aktie gick från minus 4 procent till att stänga vid minus 1 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation backade 1 punkt till 1,73 procent.

Tyck till