ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hackerattack mot FBI

Datahackare har publicerat kontaktinformation till 20 000 FBI-anställda. Informationen ska de ha kommit över genom att ta sig in i justitiedepartementets databas. Bara en dag tidigare offentliggjorde hackarna liknande uppgifter om nästan 10 000 anställda vid USA:s departement för inrikes säkerhet (Homeland Security), uppger CNN.

Namn, titlar, telefonnummer och e-postadresser fanns i informationen och justitiedepartementet utreder nu hackerattacken.

Avdelningen tar detta på största allvar och fortsätter att arbeta med defensiva åtgärder för att skydda information. All aktivitet som bedöms vara brottslig kommer att överlämnas till polisen för utredning, säger departementets talesman Peter Carr.

Hackarna, som twittrade från kontot @DotGovs, skrev: "När ska den amerikanska regeringen inse att vi inte kommer att sluta förrän de bryter förbindelserna med Israel."

Tyck till