ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Göran Persson gör biogas av gammal fisk

  • Foto: TT
Scandinavian Biogas köper in sig i ett stort norskt biogasprojekt. Satsningen görs genom att Scandinavian Biogas köper 50 procent av aktierna i bolaget Biokraft, enligt ett pressmeddelande. Projektet värderas i sin helhet till 370 miljoner norska kronor.

Stockholmsbaserade Scandinavian Biogas, som har förre statsministern Göran Persson som styrelseordförande, räknar med att under 2016 kunna leverera 300 gigawattimmar biogas till den nordiska marknaden.

"Tillsammans med fabriken i Trondheim kommer vi att öka vår produktionsvolym till 500 gigawattimmar fram till 2017, vilket är ett stort steg mot målet att vårt bolag ska ha en årlig produktion på 1 terrawattimme av biogas år 2020", säger Scandinavian Biogas vd Matti Vikkula i en kommentar.

Den nya biogasfabriken väntas producera 250 gigawattimmar när den står färdig i Skogn, nära Trondheim, i mitten av 2017. Gasen kommer att framställas av avfall från Norske Skogs pappersbruk i närheten samt från fiskindustrin.

Tyck till