ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Försäkringsjätten vill avveckla hälften av hedgefondinnehaven

Försäkringsjätten American International Group, AIG, planerar att gå ur åtminstone hälften av de hedgefonder som man i dagsläget har investerat i, uppger källor med insyn till Bloomberg.

AIG kommer sannolikt därför att sälja av innehav i cirka 50 av de 100 fonder man har innehav som ett sätt att dra ned risken inför en period med väntad volatilitet högre än normalt.

Vid utgången av det tredje kvartalet 2015 hade AIG sammanlagt 11 miljarder dollar investerat i hedgefonder.Att AIG ska dra ned på innehaven riktade mot fonderna är känt efter att vd Peter Hancock i slutet av januari, i samband med en presentation, gjorde gällande att en minskning av vikten var planerad.

"Vid det tillfället tillkännagavs dock varken andelar eller absoluta siffror.- Vi har haft väldigt negativa erfarenheter kopplade till hedgefonder, genom att flytta allokeringen kommer vi att kunna uppnå bättre avkastning på kapitalet och i förhållande till risk", sa Hancock vid presentationen.AIG är väntade att presentera resultatet för sitt fjärde kvartal efter att marknaden stängt den 11 februari.

Jämför sparkonton - hitta bästa sparräntan här! (extern tjänst)

Tyck till