ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Europabörser: Bankoro tyngde

Europabörserna fortsatte söderut i tisdagshandeln med bank som största sänke, samtidigt som rapporterna fortsatte att strömma in.

Vid 17.30 noterades Euro Stoxx 50-index 1,4 procent lägre och franska CAC 40 ned 1,3 procent. DAX backade 0,8 procent, och indexet stängde därmed på minus för sjunde dagen i följd.

"Marknaden för CDS:er indikerar att innehavare av bankobligationer är oroliga. Det finns en rädsla för att euroepiska banker är underkapitaliserade och att kreditvillkoren inte är optimala. Vidare kan det bli konkurser i energisektorn vilket lär stressa bankernas balansräkningar", sade Lorne Baring, chef vid B. Capital Wealth Management, till Reuters.

Finansrelaterat var den sämst presterande sektorn i Stoxx Bloomberg 600-index. Trots att Deutsche Bank uppgett att banken kan betala på sina obligationer föll aktien 4 procent.

På rapportfronten backade Gedeon Richter 7 procent i Frankfurt. Östeuropas största läkemedelsbolag spår lägre intäkter än väntat för 2016, då USA och den ukrainska marknaden väntas gå svagt.

Tyck till