ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Dyster börsstämning väntas fortsätta i New York

Terminerna pekar mot en tisdagsöppning på minussidan i USA i en fortsatt nedgång från dagen före. På Europafronten har aktiemarknaderna klätts i rött på tisdagseftermiddagen efter en svängig förmiddag.

Bankoron ser ut att fortsätta, med finansaktierna, som fanns bland måndagens största förlorare, och stålbolag i bottenskiktet på de europeiska aktiemarknaderna. I Asien är flera börser stängda för nyårsfirande, men Tokyobörsen rasade med över 5 procent.

Morgonens uppåtrekyl i oljepriset har kommit av sig och vid 15-tiden låg både Brentoljan och WTI åter på minus.

Med en dryg halvtimme kvar till USA-börsernas öppning noterades terminerna för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq ned mellan 1,1 och 1,3 procent.

I finanssektorn var Bank of America, som föll 5 procent på måndagen, ner drygt 1,5 procent i förhandeln. Även banker som Goldman Sachs, Citigroup och Morgan Stanley noterades på minus i den amerikanska förhandeln.

Varuhuskoncernen Sears sjönk drygt 3 procent efter att ha vinstvarnat för fjärde kvartalet. Sears ska snabba på stängningen av olönsamma enheter och utöka sina kostnadsbesparingar.

Verkstadskoncernen Ingersoll-Rand låg på oförändrad nivå i förhandeln efter en kvartalsrapport där resultatet var en aning bättre än väntat. Även rapportaktuella Steris noterades utan någon nämnbara kursändring.

 

Noteringar vid 14.45-tiden (jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag) Terminen för Dow Jones -1,08%Terminen för S&P 500 -1,16%Terminen för Nasdaq -1,34%2-åriga USA-räntan -0,0240 till 0,6422%10-åriga USA-räntan -0,0427 till 1,7056%Olja, US WTI -0:22 USD till 29:47 dollar/fatOlja, Brent -0:35 USD till 32:53 dollar/fatEUR/USD +0:0089 till 1:1282

Tyck till