ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

New York-börserna: Teknikaktier pressade

Trots en stark avslutning stängde Wall Street måndagens session i rött tyngt av bank- och teknikrelaterat.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 1,1 procent lägre vid 16.027. S&P 500 tappade 1,4 procent till nivån 1.853 efter att ha bottnat vid minus 2,7 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk samtidigt 1,8 procent till 4.283.

Omkring 1.210 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 2.700 miljoner aktier bytt ägare.

"Vi ser fortsatt säljtryck i teknikaktier vars värderingar kommit ned en bit, precis som i oljan. Det är dock inte bara ett problem med teknikaktier och andra 'kända bolag' det handlar också om stressade kreditmarknader", sade Matt Maley, aktiestrateg vid Miller Tabak & Co i New York, till Bloomberg News.

Den indextunga finanssektorn var en av de sämst presterande sektorerna vilket tyngde S&P500-index. Bankoron var utbredd efter ras i grekiska banker, internationella långivare har lämnat landet utan att ha nått framsteg i förhandlingar.

Vidare fortsatta förra veckans utförsäljningar i teknikaktier med bland annat Facebook vid minus 3,5 procent. Ett ogynnsamt beslut i Indien, om huruvida telekomoperatörerna där får debitera olika mycket för Internetaccess beroende på innehållet pressade aktien. Teknikindexet Nasdaq Composite noteras nu på den lägsta nivån sedan oktober 2014.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation backade 10 punkter till 1,73 procent.

Tyck till