ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Mall of Scandinavia-smäll för Peab

  • Foto: Marcus Ericsson/TT
Sedan köpcentrumet Mall of Scandinavia invigdes i november i fjol har en genomgång skett av projektet, och en nedskrivning har gjorts med 800 miljoner kronor.

Nedskrivningen kommer att belasta Peabs affärsområde bygg i fjärde kvartalet 2015. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den underliggande verksamheten i Peab genererar enligt bolaget stabila resultat. Den finansiella positionen har stärkts markant under senare år, trots att Mall of Scandinavia belastat såväl nettoskuld som likviditet. Nedskrivningen av projektet är inte likviditetspåverkande och utifrån detta kommer inte styrelsens beslut om utdelning för 2015 att påverkas av nedskrivningen, enligt Peab.

"Projektet har varit extremt utmanande från det att kontraktet tecknades i slutet av 2011. Entreprenadkontraktets utformning, stora förändringar av projektet tillsammans med en bristfällig dialog med vår beställare har lett till väsentliga fördyringar", säger Peabs vd Jesper Göransson i en kommentar.

Hitta lägsta courtaget! Jämför aktiedepåer (Extern tjänst)

Tyck till