ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Kontakterna du ska undvika på Linkedin

  • Foto: Colourbox
Många utgår från att många kontakter är ett framgångsrecept på Linkedin. Enligt BBC bör alla omförhandla den strategin.

Många av de som dyker upp som kontaktförslag på Linkedin är främlingar med imponerande titlar eller folk som du har haft tillfällig mailkontakt med. Ibland är det svårt att känna sig säker på om en kontakt verkligen är bra för det digitala nätverket.

Andy Headworth, grundare av Sirona Consulting, som rekryterar via sociala medier, rekommenderar alla att besvara frågan: Varför ska jag skapa kontakt med den här personen? 

"Många använder Linkedin med utgångspunkten att utvidga sitt kontaktnät så mycket som möjligt. Men genom att knyta kontakt med vem som helst kanske du inte gör det bästa av sajten", säger han, till BBC.

Utgå i från frågan: "Varför skapa kontakt?" och skapa din egen strategi för din digitala cv. Hemligheten är att ha ett syfte med nätverket.

Det finns dock kontakter som ingen bör ha på Linkedin, skriver BBC. Enligt experter bör du undvika att skapa kontakt med agenter eller entreprenörer som enbart vill sprida kännedom om sina produkter. Kontakten kan få din profil att verka oprofessionell. 

Andra kontakter som bör undvikas är gamla vänner eller potentiella partners. Enligt BBC finns det en risk att alla kontakter utanför din bransch kastar skugga över ditt nätverk. Ett brett nätverk kan dock vara till din fördel om du vill byta karriär. 

Om du överväger att skapa kontakt med en främling bör du vara helt säker på personens bakgrund.

Pusha ditt CV på flera jobbsidor med DI KarriärPush (Extern tjänst)

Tyck till