ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

De vinner valet på tisdag

  • Foto: TT
Bernie Sanders och Donald Trump går segrande ur tisdagens primärval i New Hampshire. I alla fall om man ska tro spelbolaget Unibets spelare.

Den amerikanska valcirkusen har nått New Hampshire. På tisdag ska delstaten hålla premiärval och rösta fram republikanernas och demokraternas kandidater till presidentvalet.

På spelsajten Unibet satsas det för fullt på valutgången. Det är det tredje presidentvalet som går att spela på hos sajten och hittills har spelarna varit träffsäkra.

På demokraternas sida tror de flesta av Unibets spelare att Bernie Sanders vinner på tisdagen. Han spelas till oddset 1,04. Om i stället Hillary Clinton kammar hem segern får de som satsat på henne hela nio gånger pengarna.

Vad gäller republikanerna står favoriten Donald Trump i 1,20. Marco Rubio och Ted Cruz är tvåa och trea med oddsen 3,75 respektive 11,00.

Därmed följer spelarna opinionsundersökningarna som visar samma utgång.

I USA har vadslagningar om presidentposten pågått sedan mitten av 1800-talet och hittills haft en större träffsäkerhet än vad som kunnat förutspås med hjälp av opinionsmätningar.

I Sverige har det har blivit vanligare att spela på amerikanska presidentvalet.

”Intresset för spel utanför sportens värld ökar”, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Mest spelas på den slutliga valutgången men även delstaternas resultat uppmärksammas.

New Hampshire är en liten delstat som skickar få delegater till de partikonvent som så småningom ska utse partiernas presidentkandidater. Ändå är tisdagens val viktigt eftersom det får så mycket uppmärksamhet i media, uppger statsvetaren Dante på University of New Hampshire för Sveriges radio.

”Publiciteten från New Hampshire är större än från något annat primärval. Det är New Hampshires verkliga makt”, säger han.

När det gäller partiernas slutgiltiga kandidater, som röstas fram i slutat av juli, är Hillary Clinton och Marco Rubio favorittippade bland Unibets spelare.

Segrande i valet den 3:e november går, enligt spelsajtens kunder, Hillary Clinton (oddset 1,20) Marco Rubio (4,50) eller Donald Trump (6,00).

En valseger för demokraterna spelas just nu till 1,60, en republikansk till 2,20.

Pusha ditt CV på flera jobbsidor med DI KarriärPush (Extern tjänst)

Tyck till