ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Brett ras på Stockholmsbörsen

Vid elvatiden på måndagsförmiddagen tilltog fallet på Stockholmsbörsen som backade med 2,3 procent. Även Europabörserna ligger på minus.  

Efter cirka två timmars handel föll Stockholmsbörsens breda index OMXSPI med 2,3 procent. Storbolagsindex OMXS30 föll med 2,1 procent. Även Europabörserna föll brett under måndagsförmiddagen. Tyska DAX backade med 2,3 procent och Londonbörsen FTSE tappade 1,7 procent 

Dow Jones vände ned med 1,3 procent under fredagens handel på grund av oro för räntehöjningar och fall i teknikaktier. 

Under morgonens tidiga handel backade metallpriserna medan oljepriserna steg. Koppar föll 0,7 procent medan bly och zink tappade 0,3 och 0,8 procent. Ett fat brentolja handlades för cirka 33 dollar och ett fat nordamerikansk olja (WTI) kostade cirka 30 dollar på måndagsförmiddagen

De asiatiska börserna inledde handelsveckan med högre kurser mot bakgrund av att dollarn har stigit, vilket är en konsekvens av de låga amerikanska arbetslöshetsiffrorna som redovisades i fredags. Den japanska börsen Nikkei stängde 1,1 procent upp. Börserna i Kina, Hongkong, Taiwan och Sydkorea håller stängt på grund av nyårsfirande. 

Assa Abloy redovisade bättre tillväxt och utdelning än väntat för det fjärde kvartalet 2015. Vid elvatiden på förmiddagen föll aktien med 5,9 procent. 

Anoto, som tillverkar digitala läspennor, redovisade ett resultat efter skatt på -40 miljoner kronor för det fjärdekvartalet. Aktien föll med 18 procent efter cirka två timmars handel.

Produktionsteknikbolaget Arcam redovisade ett rörelseresultat på 14 miljoner kronor och en omsättning på 176 miljoner kronor. Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas för 2015. Mot den bakgrunden föll aktien med 8 procent efter drygt två timmars handel.

På måndagsmorgonen meddelade Swedbank att banken höjer sin rekommendation för Axfood till köp fån neutral. Aktien steg med 1,5 procent vid elvatiden på förmiddagen. 

Hitta lägsta courtaget! Jämför aktiedepåer (Extern tjänst)

Tyck till