ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Här är whiskyn som säljer bäst

  • Foto: TT
Vissa whisky-sorter avkastade under fjolåret bättre än en rad olika tillgångar, uppger handelshuset Rare Whisky 101.

Enligt deras index, baserat på whisky, stängde 2015 upp med 14 procent.

Det sammanlagda värdet av alla whiskyflaskor som under förra året såldes via auktion i Storbritannien var upp 25 procent jämfört med 2014. Sett till hela marknaden såldes under förra året 43.458 flaskor i landet, en ökning med 28 procent.

Producenten bakom den whisky-sort som oftast bytte händer var Macallan även om japanska whiskysorter såg en stor ökning i omsättning under början av 2015. Stor osäkerhet över värdet på de japanska sorterna fick genomsnittspriset att rusa med nära 75 procent under årets första nio månader.

Tyck till