ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 18 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börsen:  Kollaps i Linkedin

Breda utförsäljningar syntes på Wall Street som stängde fredagshandeln i rött vid dagslägsta.

Teknikaktier fick en trist avslutning på veckan som avslutades med en jobbrapport som gav stöd till tesen om fortsatta räntehöjningar vilket pressade.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 1,3 procent ned vid 16.204, medan S&P 500 tappade 1,9 procent till nivån 1.879. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk samtidigt 3,3 procent till 4.363.

Omkring 950 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 2.300 miljoner aktier bytt ägare.

Jobbrapporten visade att amerikanska löner steg oväntat mycket, antalet arbetade timmar ökade och arbetslösheten sjönk. Utfallet gav stöd till tesen om att nästa räntehöjning kan ligga närmare än vad marknaden räknat med. Själva huvudsiffran var dock svagare än väntat, antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 151.000 personer i januari, mot väntade plus 190.000.

"Marknaden försöker reda ut vad det här innebär för Fed. Rapporten, som var lite av ett vakum, kan indikera att Mars åter är på bordet", sade Bruce Bittles, chefsstrateg vid Robert W. Baird i Milwaukee, till Bloomberg News.

Bland teknikaktier rasade Linkedin över 43 procent efter sin rapport. Bolaget, som förfogar över världens största jobbsökningsnätverk, har guidat för långsammare intäktstillväxt i spåren av sämre annonsförsäljning än väntat.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,84 procent.

Tyck till