ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Rocket internet säljer verksamhet för miljardsumma

Rocket Internet säljer några av sina hämtmatsverksamheter för 125 miljoner euro i kontanter, nästan 1,2 miljarder kronor, till hämtmatskonkurrenten Justeat.

Det framgår av ett pressmeddelande från det tyska näthandelskonglomeratet.

De sålda verksamheterna är baserade i Spanien, Italien, Brasilien och Mexiko och ligger utanför kärnverksamheten, heter det, och påverkar enligt pressmeddelandet inte Rockets portföljvärde på 7,2 miljarder euro från 30 november.

I Rockets portföljuppställning per det datumet tas de enheter varifrån verksamheterna nu säljs, Pizzabo (som helägs) och Foodpanda (som hälftenägs), upp till värdena 130 respektive 280 miljoner euro.

Det som avyttras utgör därmed 30 procent av dessa innehav, som i sin tur tillsammans med det avsevärt större Delivery Hero är en del av det så kallade Global Online Takeaway Group.

"Transaktionen är i linje med Rocket Internets strategi att avyttra verksamheter utanför kärnverksamheten som inte är marknadsledande", skriver bolaget på fredagen, och uppger att komplexiteten i Rocket Internet "minskar ytterligare" som en följd av affären.

Försäljningarna i Italien, Brasilien och Mexiko fullbordas på fredagen, medan den i Spanien är föremål för godkännande från konkurrensmyndigheten där.

Kinnevik äger 14,2 procent av Rocket Internet.

Tyck till