ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 24 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Miljarder borta i Fingerprint

En stark rapport och stora aktieåterköp räcker inte. Fingerprint Cards fortsätter falla som en sten på börsen.

Börsens mest omsatta aktie hade ett fantastiskt 2015 men i år har det bara gått utför. De investerare som hoppats på att Fingerprint Cards bokslut skulle vända trenden har blivit gruvligt besvikna.

Torsdagsmorgonens rapport bjöd visserligen på högre vinst och intäkter än väntat. Sensorbolaget föreslog också en aktiesplit och återköp av 10 procent av aktierna. Ändå föll Fingerprint Cards på börsen, ned 3,6 procent vid stängning.

På fredagens positiva Stockholmsbörs utökas nedgången och vid lunchtid har aktien fallit 9 procent till 389,50 kronor.

Aktien rasar trots att det inte kommit några nyheter från bolaget. Den enda nyheten är att analytikernas snittprognoser för bolaget intäkter och resultat har skruvats upp efter rapporten. Nu räknar analytikerna med att Fingerprint Cards försäljning når 7,23 miljarder kronor under 2016. Inför rapporten låg snittestimatet på 6,95 miljarder kronor.

Även vinstprognosen har höjts, rörelseresultatet 2016 väntas nu uppgå till 2.561 miljoner kronor, en höjning från tidigare snittprognos om 2.445 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Tre analyshus har satt en rekommendation på den notoriskt svängiga aktien och de tre är jämnt fördelade. En säger sälj, en köp och den tredje lägger sig i mitten på behåll.

Fingerprint Cards har nu rasat 34 procent i år, vilket innebär att bolagets börsvärde sjunkit med 12 miljarder kronor sedan nyårsafton.

Tyck till