ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Lagarde: Grekland behöver skuldlättnader

  • Christine Lagarde. Foto: AP

I Grekland demonstreras det just nu mot regeringens planer på att reformera pensionssystemet. Enligt IMF-chefen Christine Lagarde är skuldlättnader minst lika viktiga för att lösa landets problem.  

IMF-chefen Christine Lagarde menar att skuldlättnader är minst lika viktiga som de reformer av pensionssystemet som landets långivare kräver, skriver den grekiska tidningen Ekathimerini.

"Jag har alltid sagt att planen för Grekland måste stå på två ben: Ett är avgörande reformer och ett annat är skuldlättnader. Men om de nödvändiga reformerna av pensionssystemet inte genomförs kommer vi att behöva mer skuldlättnader", sade Christine Lagarde på fredagen efter förhandlingar mellan Grekland och landets långivare.

I dag utgörs tio procent av Greklands BNP av kostnader för pensionssystemet. Det kan jämföras med 2,5 procent i genomsnitt i EU. Christine Lagarde efterlyser nu höjda skatter och "kortsiktiga åtgärder som kan göra systemet mer hållbart på lång sikt".

Tyck till