ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hårda interna krav på Magdalena Andersson

  • Magdalena Andersson, Sveriges finansminister. Foto: Marcus Ericsson / TT

Det interna trycket ökar på finansminister Magdalena Andersson att höja skatten och låna till investeringar, skriver Aftonbaldet. Den ekonomiska politiken är en bromskloss för välfärdsbygget, enligt SSU:s ordförande Philip Botström.

Allt fler socialdemokrater vill ha en mer offensiv ekonomisk politik för att kunna genomföra reformer.

"Vi klarar inte av att driva socialdemokratisk välfärdspolitik med en borgerlig skattepolitik", säger riksdagsledamoten Niklas Karlsson (S), ordförande i partidistriktet i Skåne, till Aftonbladet.

Under det senaste året har fler och fler socialdemokrater framfört kravet att finansminister Magdalena Andersson (S) ska överge försiktighetsprincipen, "krona för krona".

"Det är uppenbart att regeringens strama ekonomiska politik börjar kännas som en bromskloss i välfärdsbygget", säger Philip Botström, ordförande i SSU, till Aftonbladet.

Även tidigare finansminister Kjell-Olof Feldt (S) menar att det är dags att förändra den ekonomiska politiken.

"Det är två saker som fjättrar finansministern, överskottsmålet och utgiftstaket. Den diskussion regeringen måste ta med sig själv är om man ska frigöra sig från de här gamla krislagarna som stiftades på 90-talet, då läget var ett helt annat än det är i dag", säger han till Aftonbladet.

Under fredagen samlas verkställande utskottet och partistyrelsen för att hantera opinionsläget och politiska riktlinjer framöver.

Tyck till