ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Chatt: Söt men inte alltför sliskig sherry till kanelbullen

Chenin blanc till semlan och en söt cherry till kanelbullen. Di Weekends gastronomiexpert Per Styregård bjöd på dryckestips till älskade svenska bakverk under fredagens mat- och vinchatt på di.se.

Här hittar du ett urval av frågorna, som spände mellan bubbeltips till prisvärt för vinkällaren.

Har du tips på ett par bra röda lagringsviner för 200-300 kr?
"Passorosso Passopisciaro från årgång 2013 för 299 kronor och Sondraia 2012 för 279 kr skulle vara kul att se hur de utvecklas de närmaste åren i källaren."

Vilket är det bästa bubblet under hundralappen?
"Jag säger Cava Blanc de Noirs för 99 kr."

Vad är det bästa bubblet för över tusenlappen?
"Jag skulle satsa på någon av prestigecuvéerna. Exempelvis Pommery Cuvée Louise från 2002 som kostar just strax över tusenlappen", svaradePer Styregård.

Vilken sorts alkohol passar till kanelbullar?
"Antingen söt men inte alltför sliskig sherry serverat i litet fint kristallglas. Eller en calvados tillsammans med kaffe och kanelbulle."

För den som vill ha alkohol till semlan på tisdag finns också råd att få.

"Prova med en superfrisk chenin blanc från Loiredalen med inte alltför mycket, men samtidigt helt lagom mycket sötma. De brukar ibland smaka lite mandel."

LÄS HELA CHATTEN HÄR!

Tyck till