ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Arla organiserar om: 500 får gå

  • Koncernchefen Peder Tuborgh stuvar om och bantar ledningen. Dessutom får 500 anställda gå. Foto: TT
Mejerijätten Arla genomför en stor omorganisation. Koncernledningen bantas och 500 tjänstemän får gå.

Den nya organisationen är enligt Arla anpassad för att möta en "dramatiskt förändrad global mejerimarknad". I koncernledningen kommer det att finnas två kommersiella områden, "Europa" och "International", som ska ha fokus på kunder, konsumenter och produktkategorier.

Omorganisationen går framför allt ut på att minska dubbelarbetet genom att integrera de verksamheten som tidigare införlivats i koncernen. Det betyder också att personalstyrkan kommer att minskas.

”Förändringarna säkerställer en enklare, mer snabbrörlig organisation med färre nivåer och tydligare interna ansvarsområden. Alla funktioner påverkas av det nya sättet att arbeta och bedömningen är att cirka 500 av Arlas 7.000 tjänstemän blir övertaliga i och med omorganisationen”, heter det i pressmeddelandet.

Det är fortfarande inte klart hur många av dem som kan tänkas arbeta i Sverige.

Målet är att öka den organiska tillväxten av omsättningen från de 2 procent som levererats de senaste åren till 4 procent 2020. Arbetet kommer att pågå under de närmaste veckorna och detaljerna i förändringarna kommer att presenteras i mars.

Förändringarna kommer också påverka koncernledningen, som bantas med två medlemmar och omstruktureras.

Peder Tuborgh, som är den som satt samman den nya gruppen enligt pressmeddelandet, blir kvar som koncernchef. Detsamma gäller för hans vice koncernchef Povl Krogsgaard. Ekonomidirektören för koncernen, Natalie Knight, blir också kvar på sin post.

Peter Giørtz-Carlsen, tidigare ansvarig för Storbritannien, tar över den nya rollen som Europaansvarig. Tim Ørting Jørgensen, tidigare ansvarig för Centraleuropa, blir ansvarig för International. Hanne Søndergaard, som tidigare varit ansvarig för globala produktkategorier och varumärken, får titeln ansvarig för marknadsföring och innovation.

Den tidigare Sverige-vd:n Henri de Sauvage petas från koncernledningen men kommer att fortsätta arbeta med de nordiska marknaderna. Även Finn Hansen petas ur koncernledningen men blir kvar inom Arla som ansvarig för bland annat Ryssland, Australien och dotterbolagen i Spanien, Grekland, Italien och Norge.

SVT:s "Uppdrag granskning" har nyligen synat Arla och dess bjudpolicy. Bland annat har Arla gett bort guldklockor och smycken samt bjudit på representationsmiddagar på stjärnkrogar.

Tyck till