ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Utredde Riksbanken – nu går han till Aston Villa

  • Nationalekonomen Mervyn King tar plats i krisande Premier leagueklubben Aston Villas styrelse. Foto: Janerik Henriksson

Mervyn King, nationalekonomen som för bara några veckor sedan presenterade sin utvärdering av Riksbanken, har nu fått ett nytt jobb. Han tar plats i engelska fotbollsklubben Aston Villas styrelse.

Aston Villa skriver i ett pressmeddelande att Mervyn King har varit en Aston Villa-supporter hela sitt liv och att man ser fram emot att han delar med sig av sitt välinformerade perspektiv.

”Det är en ära att ha blivit tillfrågad att tjänstgöra i styrelsen för den här klubben. Jag var på min första match på Villa Park för 55 år sedan och har upplevt både medgångarna och motgångarna sedan dess”, säger Mervyn King själv i ett uttalande.

Mervyn King är en mycket välrenommerad nationalekonom som bland annat varit chef för Riksbankens motsvarighet, Bank of England. För svenskar är han mest känd för att han tillsammans med Marvin Goodfriend nyligen gjorde en utvärdering av Riksbankens penningpolitik perioden 2010-2014. Rapporten gjordes på uppdrag av riksdagens finansutskott och presenterades för allmänheten den 19 januari.

I rapporten kritiserades Riksbanken för att vara alltför styrda av modeller i stället för verkligheten samt för att direktionen varit för oenig inför öppen ridå. De föreslog också att Riksbanken ska använda KPIF i stället för KPI (något som man i praktiken i princip gör) samt att toleransintervall ska införas för inflationsmålet.

Tyck till