ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Oljan väntas tynga

Ledande terminer indikerar att de amerikanska börserna öppnar torsdagshandeln i rött, och således ger tillbaka lite av onsdagens uppgång.

Oljan har inte orkat försvara förmiddagens ökningar vilket fick terminerna att gå från plus till minus.

När cirka 30 minuter återstår till USA-öppning noteras terminerna för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq ned mellan 0,6 och 0,7 procent.

WTI-oljan, som under en tid dikterat börsens utveckling, stängde onsdagens session vid plus 8 procent vilket fick Wall Street att stänga på plus. Cirka halvtimmen före börsstart låg den amerikanska oljan dock på minus 0,5 procent vilket var nära dagslägsta.

Bland oljebolagen backade Conoco Phillips 6 procent i förhandeln efter att ha rapporterat sin största kvartalsförlust på ett decennium samt föreslagit sänkt utdelning.

Vidare rasade Go Pro 14 procent i förhandeln efter att bolaget, som tillverkar actionkameror, presenterat en kvartalsförlust samt guidat för sämre tider.

Svagt gick också Ralph Lauren som föll 10 procent inför den amerikanska börsöppningen. Modeföretaget har sänkt sin intäktsprognos för 2016 till plus 1 procent, från tidigare 3-5 procent. Utblicken visar vilken utmaning som den sedan i höstas tillträdde svenska vd:n Stefan Larsson har. Kundtillströmningen har varit klen i både gallerior och bolagets egna butiker, samtidigt som den starkare dollarn eroderar bolagets intjäning utomlands.

Halvvägs in i den amerikanska rapportsäsongen har ungefär 80 procent av bolagen inom S&P500 slagit vinstförväntningarna, medan mindre än hälften överträffat försäljningsestimaten. Den samlade analytikerkåren spår ett vinsttapp på 5,6 procent i det fjärde kvartalet, vilket dock är dock bättre än mätningen den 15 januari, då samma siffra låg på minus 7 procent.

Tyck till