ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter Marknadsnyheter

USA-börser: Oljan bakom instabil handel

Indexutvecklingen var slagig under de inledande handelstimmarna på torsdagens New York-börser. Mönstret liknande det på oljemarknaden, där priserna pendlade mellan kraftiga ned- och uppgångar under eftermiddagen.

Strax före klockan 18.00 noterades Dow Jones Industrial Average 0,1 procent ned vid 16.085, medan S&P 500 handlades 0,2 procent lägre vid nivån 1.909. Tekniktunga Nasdaq Composite backade samtidigt 0,4 procent till 4.487.

Omkring 470 miljoner aktier hade omsatts på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 930 miljoner aktier omsatts.

Handeln var dock volatil, och under de inledande timmarna rörde sig S&P 500 mellan nivåer motsvarande minus 0,6 procent och plus 0,8 procent för dagen. Rörelserna föregicks av liknande pendlingar i oljepriserna.

"En del av osäkerheten vi ser kommer av tänjbarheten i oljepriserna. Vi har sett en hel del volatilitet där, och det utan nyhetsrubriker", sade Yousef Abbassi, global marknadsstrateg vid JonesTrading Institutional Services, till Bloomberg News.

Bland sektorerna gick verkstads- och råvarubolag starkt, stödda av en försvagning av dollarn. Inom Dow Jones var Caterpillar bästa aktie med en uppgång på 3,4 procent.

En av de svagare sektorerna var detaljhandel, där Ralph Lauren var en förlorare med minus 17 procent. Klädbolaget har sänkt sin prognos över 2016 års intäktstillväxt till 1 procent, från tidigare 3-5 procent.

Kundtillströmningen har varit klen i både gallerior och bolagets egna butiker, samtidigt som den starkare dollarn pressat bolagets intjäning utomlands.

Tyck till