ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Start-up utmanar Paypal på utlandsbetalningar

Nystartade teknikbolaget Revolt som låter semesterfirare spendera pengar utomlands till marknadsmässiga valutakurser, har tagit in 4,8 miljoner dollar, motsvarande nästan 41 miljoner kronor, i riskkapital.

Det skriver CNBC på torsdagen.

Balderton Capital, Seedcamp, Point Nine och Index Ventures har stoppat in pengar i det Londonbaserade företaget. Riskkapitalbolagen har bland annat också varit med i tidiga skeden i Facebook och Citymapper.

Sju månader gamla Revolt låter användaren sätta upp ett konto dit pengar transfereras från kundens inhemska bank. Kunden kan sedan använda det överförda kapitalet utomlands med hjälp av Revolts Master Card, men till växelkurser som motsvarar interbankräntan.

Det vanligaste är annars att turister köper sin valuta från växlingsfirmor som säljer dem för kurser under internbank räntan för att göra en vinst. Revolt har dock siktet inställt på andra intäktsströmmar.

"Vår vision är att utveckla en plattform där kund och handlare kan göra direkta transaktioner till en låg kostnad. Handlaren ska i sin tur kunna rikta reklam mot kunden som Revolt tar betalt för", sade Nikolay Storsky, vd och grundare av Revolt, till CNBC.

Det som skiljer Revolt från sina konkurrenter är möjligheten för kunden att spendera pengar överförda från dess egna bank men i utländsk valuta.

En stor utmaning ligger dock i att övertyga företag att nobba etablerade aktörer som exempelvis Paypal, samt få upp volymerna för att bli lönsamt. I nuläget har start-up bolaget 100.000 användare som har gjort transaktioner värda över 200 miljoner dollar sedan den i somras.

Tyck till