ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Skrotar miljardavtal om Airbus-helikoptrar

  • Foto: AP

Polen ska ha skrotat ett avtal om att köpa 50 Airbus-helikoptrar och kommer i stället bara köpa en handfull från bolaget. Beslutet rapporteras i den polska tidningen Rzeczpospolita, skriver Sky News.

För en vecka sedan uppgav landets försvarsminister Bartosz Kownacki att ordern sannolikt skulle komma att ställas in. Orsaken var bristen på lokal produktion i Polen. Både amerikanska Sikorsky och italienska AgustaWestland har produktion i Polen och kan i stället bli aktuella.

Affären med Airbus var värd tre miljarder euro och tecknades av den tidigare EU-vänliga polska regeringen. Helikopteraffären ingår i den Nato-plan som avser en utökning av militärutgifterna med 40 miljarder dollar under de kommande åtta åren i ett sätt att rusta upp Polen militära kapacitet, och därmed avskräcka potentiella hot från Ryssland.

Tyck till