ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Rekordår för VW-återförsäljare

  • Foto: Gene J Puskar / TT

Volkswagens avgasskandal har inte gjort avtryck i försäljningen. För Din Bil Gruppen, som är svenska Volkswagens återförsäljare i Stockholm, Göteborg och Malmö, var 2015 ett rekordår.

Under hösten 2015 briserade Volkswagens avgasskandal. Det uppdagades att biltillverkaren lurat myndigheter om hur mycket avgaser som deras dieselbilar egentligen släppte ut. Som konsekvens har bolagets aktie rasat, miljardböter hotar och kunder blivit arga.

Trots det kan nu Din Bil Gruppen, svenska Volkswagens återförsäljare i Stockholm, Göteborg och Malmö, se tillbaka på ett starkt 2015. Under året steg deras kundleveranser av personbilar med 19,8 procent jämfört med 2014 och marknadsandelen steg till deras högsta någonsin: 28,3 procent.

Totalt innebär det att Din Bil Gruppen levererade 34.287 personbilar, jämfört med 28.493 under 2014.

Din Bil Gruppen omsatte 14,4 miljarder kronor vilket är en ökning med 21 procent jämfört med föregående år.

”2015 var en mycket stark bilmarknad. Tack vare en tydlig tillväxtplan och en anpassad organisation kunde vi öka vår marknadsandel ytterligare. Vi tog ett stort steg framåt med samtliga märken och i alla affärsområden och regioner. Starka varumärken och konkurrenskraftiga produkter har gett oss en fin hävstång”, säger Jens Wetterfors, VD på Din Bil Gruppen, i ett pressmeddelande.

Förutom Volkswagen ingår också märkena Audi, Skoda, SEAT och Porsche i Din Bil Gruppen (samtliga märken ägs av Volkswagen).

Statistik från branschorganisationen Bil Sweden visar att 2015 var ett rekordstarkt år för försäljningen av personbilar som helhet. I måndags kom också statistik för januari 2016 som visade att försäljningen var den starkaste för en enskild januarimånad som Bil Sweden uppmätt.

Sälja bilen? Vi hjälper dig! Så mycket kan du få! (Extern tjänst)

Så går de olika märkena hos Din Bil Gruppen
Volkswagen 20 328 (+24,9 %)
Audi 8 504 (+15,5 %)
Skoda 3 929 (+/-0%)
SEAT 1 169 (+44,5 %)
Porsche 357 (+56,6 %)
Tyck till