ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hackerattack mot Alibaba

  • Hackare har försökt få tillgång till över 20 miljoner aktiva konton på Taobao. Foto: Taobao.com

Hackare i Kina har försökt få tillgång till över 20 miljoner aktiva konton på e-handelsplatsen Taobao, som drivs av e-handelsjätten Alibaba, enligt uppgifter från Kinas myndighet för internetkontroll.

Bolaget upptäckte attacken i ett tidigt skede, enligt en talesperson för Alibaba, som sade att man nu uppmanade alla användare att byta lösenord samtidigt som Alibaba samarbetar med polis som utreder intrångsförsöket.

Hackarna ska ha kommit över 99 miljoner användarnamn och lösenord från olika nätsajter, varav det visade sig att drygt 20 miljoner användes på Taobao-sajten, skriver Kinas departement för rikets säkerhet i en separat rapport om händelsen.

De första försöken att använda uppgifterna gjordes i oktober, men de uppdagades och de misstänkta förövarna ska sedan dess ha gripits.

Tyck till