ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Gorbatjov skäms för Putin

  • Foto: TT

Den tidigare Sovjetledaren Michail Gorbatjov riktar skarp kritik mot Rysslands president Vladimir Putin och landets premiärminister Dmitry Medvedev.

I en rysk videointervju, inspelad i måndags, sa han bland annat att Vladimir Putin använder sig av skurkmetoder som gynnar korruption, skriver Euractiv

Sju minuter in i intervjun sa Michail Gorbatjov att Vladimir Putin styr med hjälp av vänner som han spelade fotboll med när han var liten. Vladimir Putin har svikit folket genom att lägga beslag på allmän egendom och inte genomföra reformer, enligt Michail Gorbatjov, som ser auktoritära bakslag världen över inklusive Ryssland. 

Under intervjun framkom även att Michail Gorbatjov anser att säkerhetsstyrkornas dominans i Ryssland är oacceptabel och att Ryssland skulle ha en större opposition om valen var fria, skriver Euractiv.

Michail Gorbatjov är mycket aktad i västvärlden med anledning av att han underlättade upplösningen av Sovjetunionen. I Ryssland är han dock inte lika populär, skriver Euractiv.

Tyck till