ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Fingerprints vd: Därför blir det ingen utdelning

  • Jörgen Lantto, vd för Fingerprint Cards. Foto: Fingerprint Cards

"Vår kassa finns i Sverige i svensk bank och ingen annanstans."
Det säger Fingerprints vd Jörgen Lantto apropå ABG Sundal Colliers spekulationer kring att en stor del av kassan är fast i Kina. 

Efter ett starkt 2015 har Fingerprint jobbat upp en kassa på drygt 1 miljard kronor. Trots en stark finansiell ställning blir det ingen utdelning för 2015, utan bolaget har istället andra planer.

"Styrelsen har föreslagit ett mandat om återköp på upp till 10 procent av aktierna, vilket vi kan använda kassan till. Sen har vi för avsikt att accelerera investeringarna i den egna verksamheten. Vi har pratat om att växa antalet anställda med upp till 50 procent jämfört med slutet av 2015. En stark kassa kan även användas till förvärv för att växa ännu snabbare”, säger vd Jörgen Lantto till Di.

Investmentbanken ABG Sundal Collier regerar på den uteblivna utdelningen:

"Vi finner det ganska egendomligt att FPC inte erbjuder någon utdelning för 2015, trots att det hävdar att det har mer än 1 miljard kronor i tillgängliga medel i dag och hintar i sin guidning att vara på väg att generera ett rörelseöverskott på omkring 3 miljarder kronor under 2016", skriver banken i en kommentar enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Investmentbanken pekar på att en stor del av biometribolagets intäkter genereras i Kina och befarar därför att en stor del av kassan är fast i landet och därmed inte är fri för bolaget att disponera.

Detta är dock inte fallet enligt Fingerprints vd Jörgen Lantto.

”Vår kassa finns i Sverige i svensk bank och ingen annanstans”, säger han till Di. 

Tyck till