ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

USA-börsen: Nedgången mattas

Några timmar in i onsdagshandeln hade Wall Street återtagit lite av sina inledande nedgångar, men indexen låg alltjämt på minus.

Bankerna agerade sänken samtidigt som det volatila oljepriset fortsatte att förvåna investerare.

Kring klockan 18 noterades Dow Jones Industrial Average 0,1 procent ned till 16.133. S&P 500 backade 0,6 procent till 1.891 efter att inledningsvis varit ned 1,6 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1 procent till 4.469.

Omkring 440 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och på Nasdaq hade runt 1.000 miljoner aktier omsatts.

"Investerare är ganska riskaverta efter raset i januari och undrar om vi ska ned mer. Sjunkande räntor pressar bank, det är svårt att få till ett rally om inte finans och energi deltar", sade Thomas Garcia, aktiechef vid Thornburg Investment i New Mexico, till Bloomberg News.

Den indextunga finanssektorn var sämst presterande inom S&P500 med exempelvis Bank of America på minus 4 procent och Wells Fargo som backade 3 procent. Marknaden börjar ifrågasätta om Fed verkligen kan fortsätta med sin räntehöjningscykel vilket på kort tid pressat den amerikanska tio års räntan till ett års lägsta. Ett alltför lågt ränteläge är ofta problematiskt för banker vars räntemarginal då krymper.

Vidare slutade inte det volatila oljepriset att förvåna, trots klart högre lagernivåer än väntat rusade WTI 6 procent vilket drog med sig energisektorn upp.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 1,84 procent.

Tyck till